חיפוש

האם על האש זה בריא?

אם יש פעילות משפחתית וחברתית שכולנו בישראל אוהבים, זה "על האש", "מנגל" או ברביקיו. כל השמות מצביעים בדיוק על אותו הדבר: בשר מסוגים שונים שנצלה על גריל, בין אם מדובר על גריל שעובד על פחמים ובין אם הוא עובד על גז. לכן, אם גם אתם אוהבים את המפגש החברתי הזה ואת הארוחה הזאת, טבעי שאתם תוהים מידי פעם האם מדובר על אוכל בריא או לא. יש לא מעט שמועות לגבי העניין הזה והדעות חלוקות, אך מה שבטוח, זה שלאכול בשר שרוף זה לא מאוד מומלץ. חומרי הבעירה השונים לעיתים עוברים גם הם דרך הבשר והצבירה עצמה עלולה לשחרר חומרים שונים שלא טובים לבריאות. לכן, בסופו של דבר, כאשר אנחנו מנסים לענות על השאלה האם על האש זה בריא והאם כדאי לאכול בצורה כזאת, התשובה היא שזה מומלץ רק בצורה מתונה.

שני סטייקים

איך ניתן להפוך ארוחה כזאת לבריאה יותר?

ישנן כמה פעולות שתוכלו לעשות כדי להפוך את העל האש הבא שלכם לבריא יותר, והראשונה היא פשוט להקפיד על קניית בשר איכותי ופחות שמן. אם, לדוגמא, עד היום נהגתם לצלות בעיקר צלעות כבש מלאות בשומן, הרי שמעכשיו עדיף יהיה לקנות נתחים כמו פילה בקר. מדובר על נתח שכמעט ובין בו שומן, מה שהופך את הכול להרבה יותר בריא ובעיני רבים מאיתנו – גם הרבה יותר טעים. בנוסף, כדאי יהיה לבדוק באיזה גריל אתם עושים שימוש. ברוב המקרים גרילים שעובדים על פחמים נחשבים קצת פחות טובים שכן אז נושא הבעירה והשריפה בא לידי ביטוי בצורה בולטת יותר. לכן, אם חשבתם לקנות היום גריל חדש למרפסת, בהחלט כדאי יהיה לחשוב על גריל שעובד על גז שכן אז הבשר ייצא פחות שרוף ויותר בריא.

מה אוכלים על יד?

לא אחת קורה שבבואנו לענות על השאלה האם על האש זה בריא או לא, אנחנו שוכחים להתייחס לכל שאר הדברים שמגיעים עם הבשר. יש אנשים שעושים על האש ואוכלים את הבשר עם כמויות רבות של פחמימות, בעיקר פיתות, מה שמעלה כמובן את הערך הקלורי של כל החגיגה. אחרים, לעומת זאת, מקפידים לעשות את העניין כמה שיותר בריא ולשלב בעיקר סלטים בצד, כך שחשוב להתייחס גם לנקודות הללו. בנוסף, אם אתם מנסים להבין האם אתם עושים על האש בצורה בריאה או לא, שימו לב גם לשאלה מה אתם שותים. כמובן שאם אתם מוסיפים לחגיגת הבשרים הצלויים גם אלכוהול במקום מים, הרי שהעניין הופך להיות פחות בריא. זה נכון שמידי פעם על האש בצורה הפחות בריאה שלו זה תענוג, אך חשוב להיות מודעים לעניין ולא להגזים. בריאות זה מסוג אותם הדברים שאנחנו נדרשים להתייחס אליהם כל החיים שכן זה לא משנה שנהרס או נבנה ביום אחד ולכן ההתמדה כאן משמעותית.

רוצים לפרסם כתבה אצלינו באתר?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
באותו נושא
מטר
האם יש סכנות בתזונה קטוגנית

בשנים האחרונות, הדיאטה הקטוגנית עלתה לכותרות והפכה לפופולרית במיוחד. יש הסברים רבים באינטרנט, סרטונים שונים של אנשים שהחלו בתהליך ומתעדים את עצמם, וכן מאמרים ומחקרים

קרא עוד »
נוגדי חמצון

שימוש בנוגדי חמצון טבעיים עשוי לתרום באופן ממשי לבריאות הגוף, כאשר הצמח הטוב ביותר אשר נבדק מחקרית הוא צמח הליקוריץ. היכן רוכשים ומה חשוב לדעת

קרא עוד »
תחתית של בקבוק
שמן זית

מהי רמת החומציות המומלצת כאשר אנו הולכים לרכוש שמן זית? מדוע עלינו לבחור שמן זית ירוק למאכלים מסוימים ובאחרים שמן זית צהוב? על כל אלה

קרא עוד »