לשיניים בריאות, חזקות ויפות השפעה מרחיקת לכת על איכות החיים שלנו.
שיניים במצב טוב הכרחיות לדיבור שתייה ואכילה וכן למצב השיניים השפעה רבה על המראה החיצוני שלנו ועל היחס של הזולת אלינו.
מה ניתן לעשות אם לרוע המזל לא התברכנו ב-32 שיניים במצב טוב? שתלים דנטליים הם הפתרון האולטימטיבי למצב שכזה.
המדריך הבא יסקור את כל מה שחשוב לדעת על שתלים דנטליים.
למה צריך שתלים?
בשל הקושי התפקודי והאסתטי, שיניים חסרות נהוג להחליף. קיימות מגוון שיטות להחלפה של שיניים חסרות אצל אדם בוגר, למשל שימוש בשיניים תותבות נשלפות, כתרים ועוד. עם זאת, שתלים דנטליים הם אחד מן הפתרונות המוצלחים שכן הם עמידים מאוד, נוחים ומספקים פתרון אסתטי ברמה גבוהה.
באילו שיטות משתמשים על מנת להשתיל שיניים?
ניתן לסווג את השיטות בהן משתמשים כדי להחדיר שתלים דנטליים לארבע:
- השיטה הקלאסית: השיטה הרב שלבית – שיטה זאת אורכת כחצי שנה שכן השתל עצמו צריך להתאחות עם רקמות העצם. שיטה זאת מתאימה לאנשים מבוגרים או אנשים בעלי עצמות לסת חלשות יותר.
- השתלות שיניים ביום אחד: השיטה החד שלבית – בשיטה זאת השתל המוחדר ללסת מוחדר פחות עמוק בהשוואה לשיטה הרב שלבית. שיטה זאת מתאימה לאנשים עם צפיפות עצם גבוהה באזור השתל. היתרון של שיטה זאת היא שניתן לסיים את ההשתלה במפגש אחד.
- העמסה מיידית – לשיטה זאת יתרונות רבים אך היא דורשת תכנון קפדני מבעוד מועד. שיטה זאת כוללת שילוב של שיניים תותבות, גשרים או כתרים זמניים מיד לאחר החדרת השתלים.
- שיטת ארבעת השתלים – שיטה חדשה שפותחה בפורטוגל לפני כ-15 שנה ומתאימה לאנשים עם חוסר של רצף של מספר שיניים. השיטה כוללת החדרה של ארבעה שתלים מיוחדים בזווית של עד 45 מעלות. היתרונות של שיטה זאת כוללים אחוזי הצלחה גבוהים ופיזור נכון של עומס על השיניים המושתלות.
כיצד ההשתלה נעשית
השתלת השיניים נעשית בהרדמה מקומית ולעיתים מקבלים המטופלים אנטיביוטיקה ומשככי כאבים לפני תחילת ההליך. לאחר שחלל הפה של המטופל עובר חיטוי באמצעות חומר ייעודי, רופא השיניים יצור חתכים בחניכיים אשר יחשפו למעשה את העצם. לאחר מכן הרופא יחדיר את השתלים הדנטליים ויתפור את החתך ברקמה חזרה.
מה הסיכונים האפשריים
הסיכויים לסבול מתופעות לוואי וסיבוכים בשל שתלים דנטליים הם נמוכים יחסית. למרות זאת חשוב מאוד להיות מודעים לסיכונים האפשריים בטרם מחליטים אם לעבור הליך החדרת שתלים דנטליים. סיכונים אלו כוללים זיהומים בעקבות היגיינת פה לא יסודית מספיק, פגיעה עצבית בלסת התחתונה אשר עלולה לשתק את התחושות בלסת התחתונה ובסנטר באופן קבוע ופגיעה בסינוסים בשל תכנון לקוי של הרופא המבצע.
לפני כל הליך דנטלי שאתם שוקלים לבצע, חשוב מאוד שתעשו שיעורי בית ותאספו מידע על האפשרויות השונות העשויות להתאים לכם. רופא שיניים מקצועי יוכל לענות לכם על כל שאלה בנושא ולעזור לכם למצוא את הפתרון המתאים ביותר לצרכים שלכם, כדי שתוכלו לשוב ולחייך בפה מלא.